17 Aralık 2012 Pazartesi

zeytinyagli taze fasulye

merhaba yolu dusen,

birazcik pazar mahmurlugu birazcik haftaya hazirlik derken dun 3 cesit cikariverdim elimdekilerden :) kiymali ispanak, zeyntinyagli fasulye ve kofte..

tarifte onceligi zeytinyagli fasulyeye verecegim nitekim bu aksamki yemegimiz olmadan evvel portresini aktarabildim dijital ortama. kofteler buzlukta, yarin da kalan yemekler festivaline katilacak olan ispanak yemegini goruntuleyip paylasirim sizle :)


malzemeler
1 orta boy sogan (evde kirmizi sogan kalmis onu kullandim)
2 domates
250 gr taze fasulye
3-4 corba kasigi zeytinyagi
1 cay kasigi biber salcasi
1 cay kasigi domates salcasi
dolmalik biber (renk vermesi icin sari biber kullandim)
tuz
seker

yapilisi
sogani yikayip soyduktan sonra gozlerinize eziyet edebilmek icin ince ince dograyin (blendirdan gecerse fazladan sulanacagi ve yemeginizde eriyip gidecegi icin elde dograyin)
dolmalik biberin yarisini ince ince dograyin ve zeytinyagini koydugunuz tencerenizde soganla birlikte kavurun
domates salcasi ve biber salcasini ekleyip 2 dakika kadar daha cevirin
bu esnada kabuklari soyulmus domatesleri ince ince dograyin ve tencerenize ilave edip kavurun
malzemeler kavrulunca yani iyice birbirine gecince ya da sundan menemen de cikardi kivamindayken ayiklanmis fasulyeleri ekleyin ve 3-5 dk kavurun
1 su bardagi kaynar su, dilediginiz kadar tuz ve 1-2 kup kesme seker ilave edin
yemeginiz kaynamaya baslayinca tencerenizin kapagini kapatip kisik ateste 1 saat (diri sevmiyorsaniz 1 saat 15 dakika) pismeye birakin.

oda sicakliginda soguduktan sonra buzdolabina koyun ve mumkunse ertesi gun servis edin
cok daha lezzetli oluyor : ) unutmayin buzdolabina girdigi icin fasulyeler biraz dirilesecek..

afiyet olsun : ) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder